Nedaří se vám po Vánocích zhubnout? Možná jste sněhová koule!

Dnes trošku oddechu. Mnoho lidí si na Nový rok dává spoustu předsevzetí a mezi nejčastějšími bývá právě, že zhubnou, že začnou sportovat apod. Ovšem očekávají, že uvidí výsledky již po prvním nebo druhém dni plnění tohoto předsevzetí.

Je dobré si uvědomit, že lidské tělo je stroj, který pracuje v dlouhodobém horizontu. To, že začnete hubnout pomocí diet způsobí jen to, že tělo se nastaví na nedostatek živin a potom, když jednou svou dietu porušíte, tak vše co sníte začne rychle ukládat do tukových zásob. Kila tak jednodušeji přibývají než ubývají.

Lepším způsobem jak přebytečná kila shodit nebo jak se dostat do formy je skutečně pohyb, ale je třeba vydržet a odolat. Tělo se nastaví na vyšší zátěž, začne využívat tukové zásoby, zlepší se vám kondice a vy budete moci jíst prakticky cokoli, na co budete mít chuť. Jen je třeba udržet si pravidelnost a jíst si zaběhat či zacvičit více než jednou týdně.

Ještě jeden problém s předsevzetím je odkládání – pokud vás napadne jít běhat, tak běžte rovnou. Neříkejte si: „Začnu zítra!“. Protože nezačnete ?. Prostě běžte a běhejte. Pak budete mít větší problém přestat, protože už budete mít nějakou pravidelnost, kterou nebudete chtít porušit. Vhodné je také domluvit se s někým s kým si budete vzájemně sdílet výsledky a to vás bude dále motivovat nepřestávat. Přejeme hodně štěstí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *