Fotili jste někdy zatmění Slunce? Podělte se o vaše fotografie! Zde je jedna od Jona Carmichaela.

Fotografie, na kterou se díváte je považována za jednu z nejvíce fascinujících zachycení zatmění slunce ? vůbec. Autorem této fotky je Jon Carmichael.

Vyfotit stín ?, který vrhá na Zemi ? Měsíc ? byl jeden z celoživotních snů Jona Carmichaela. ?‍? Tento stín se pohybuje rychlostí přibližně 3200 km/h a jedná se tedy o opravdu unikátní a krátko trvající jev. Pro pořízení fotografie si Jon vybral událost, která se v USA ?? opakovala po celých 99 letech. Měl tak příležitost vyfotit jev, který se objeví pouze jednou za život!

Spousta fotografů se připravovala na focení události ze země či jiných vyvýšených míst. Jon je obrovským fanouškem NASA ? a vždy se chtěl podívat do vesmíru ?. I to jej inspirovalo ke stylu fotografie, kterou nyní vidíte.

Na vesmírnou stanici ? se mu dostat sice nepodařilo, nicméně pečlivě si propočítal lety jednotlivých komerčních aerolinií ??✈️, aby zvolil tu správnou. Musel být ve správný čas na správném místě! Navíc let neměl pevně daný zasedací pořádek ?, takže musel být připraven i někoho požádat o případně přesednutí kvůli pořízení fotografie. ? Nebylo to jednoduché a sám Jon dost často přemýšlel nad tím, že možná propásl životní příležitost vyfotit krásnou fotku zatmění slunce. ???

Nakonec se představil i letové posádce ?‍✈️?‍✈️ a ta mu zajistila dobrý výhled, čisté okno a správný úhel letadla během letu, aby mohl pořídit co nejlepší záběr.

Po návratu pak strávil CELÝ ROK ? procházením fotografií a trpělivým vytvářením unikátní mozaiky. Stojí podle vás výsledek za to? Jakou nejlepší fotografii zatmění slunce jste doposud viděli? Nebo se nám pochlubte se svou vlastní fotografií do komentářů!

Zdroje k hlubšímu bádání

108

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *