Pokuste se s Crew Dragon připojit k mezinárodní vesmírné stanici (ISS)

Za pár dní (27. 5. 2020) společnost Space X pravděpodobně vyšle první posádku na oběžnou dráhu Země. Doposud astronauti využívali raketoplány NASA a ruské rakety Sojuz. Od roku 2011, kdy byl zrušen program raketoplánů NASA se pak využívaly už jen ruské rakety.

O to podstatnější je pro USA nynější plánovaný start s posádkou. Opět se bude startovat z americké půdy a to díky soukromé společnosti Space X amerického miliardáře Elona Muska.

Jedním z úkolů této mise bude spojení raketoplánu Crew Dragon s Mezinárodní vesmírnou stanicí. Na tento manévr astronauti trénovali na simulátoru, který si nyní můžete vyzkoušet i vy (odkaz najdete v komentářích). Samotné spojení by mělo proběhnou automaticky. Nicméně astronauti musejí být schopni při případné poruše převzít řízení a manuálně raketoplán připojit.

Ve vesmíru je důležité manévrovat velice pomalu, opatrně a s rozvahou. Je třeba také počítat se zvýšenou setrvačností. Pochlubte se nám v komentářích, zda-li a po jak dlouhé době se vám podařilo raketoplán připojit. 

Space X – ISS dokovací simulátor: https://iss-sim.spacex.com/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *