Sledujte první pilotovaný start soukromé kosmické lodi firmy SpaceX!

Historicky první start kosmické lodi s posádkou ?‍??‍?, který uskuteční soukromá firma je tady! Společnost SpaceX vyšle svou vesmírnou loď Crew Dragon ? k mezinárodní vesmírné stanici, ke které se má připojit. Posádku budou tvořit dva astronauti z NASA.

Start je plánován na 22:33 SELČ (našeho aktuálního času). Pokud tedy počasí bude přát a nedojde k odložení startu, budeme moci tuto událost sledovat online. Přímý přenos události začne dnes ve 21:30. Loď by měla odstartovat ve 22:33 a připojení k ISS ? je naplánováno na 28. 5. v 17:39.

O úspěšnosti vás budeme určitě informovat na naši stránce Science Reveal. Pokud nechcete o nic přijít, dejte nám To se mi líbí ke stránce a naše aktuality se vám začnou zobrazovat na hlavní zdi! Nic vám tak už neuteče.

Nezapomeňte tuto událost sdílet také s přáteli, které by to mohlo zajímat! Odkaz na online přenos vložíme včas do komentářů pod tento příspěvek!

Zajímavostí je také to, že se jedná o první pilotovaný start z americké půdy po 9 letech, kdy byl zrušen program amerických raketoplánů. ?

Vyzkoušejte si, jak náročné je připojit loď Crew Dragon k ISS na oficiální simulátoru SpaceX: https://iss-sim.spacex.com/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *