Rozšířená realita se ani po 10 letech netěší přílišné popularitě. Revoluci má přinést aplikace, která „svleče“ vaše kamarád(k)y!

Je to už kolem deseti let, co jsou veřejně dostupné technologie pro rozšířenou realitu (AR). V jejích počátcích tato technologie vypadala opravdu slibně a obrovské vize představovaly například Google Glasses.

Nicméně ani po letech dostupnosti a vývoje se tato technologie stále netěší přílišné oblibě a rozhodně jsme vzdáleni tomu, že by byla implementována do každodenního života.

Dodnes totiž AR nenašlo praktické uplatnění a tak je celá technologie stále v plenkách a nepostupuje tak radikálním vývojem jako jiné technologie. Jediné odvětví, které jakž takž dostává prostor je virtuální realita, který se dnes využívá zejména v herním průmyslu nebo v erotice.

Erotika na internetu totiž žene technologie kupředu nejrychleji ze všech odvětví. Toho chtějí nyní využít právě vývojaři projektu Hybri. Tato aplikace přichází s virtuálním partnerem (partnerkou), kterého budete mít v mobilu nebo v AR brýlích. Na výběr bude několik základních postav, které chce různě modifikovat. Postavy by měly mít věrohodnou grafiku a prvky umělé inteligence. Měly by být schopny reagovat podobně jako skutečný člověk. Například může být opravdu náladový.

Vrcholem pak má být možnost přiřadit postavě obličej někoho, koho znáte. Stačit by k tomu měla například profilová fotka z Facebooku. Budete tak moci mít v rozšířené realitě svého kolegu/kolegyni z práce nebo přátele.

To, že by tento projekt skutečně mohl posunout vývoj AR dokazuji i enormní zájem, který projekt vzbudil. Co si myslíte vy? Bude erotika i nadále hnacím motorem vývoje nových technologií? Napadají vás jiné možnosti využití rozšířené reality, které by mělo i ekonomické uplatnění? Napište nám do komentářů. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *