Když se podíváme na kostru tučňáka, napadá mě, že dinosauři mohli být o něco vtipnější.

Představy o tom, jak vypadali dávní ještěři obývající naši planetu ? se s postupem času dost mění. Problémem často je, že jediné vodítko, které máme jsou zachovalé části koster. Měkká tkáň se bohužel po 65 až 250 milionech let nedochovala. ?

Zajímá vás, jak by si mohli budoucí paleontologové představovat třeba současné labutě? ? V komentářích najdete odkaz na náš dřívější článek i s vizualizací toho, jak by mohla vypadat rekonstrukce právě labutě, kdybychom se řídili pouze fosilními nálezy koster – jako dříve u dinosaurů. ?

Dnes už díky mnoha zkamenělinám například v jantaru nebo otiscích ? v horninách máme mnohem více informací o tom, jak vypadal dinosauří povrch těla. A víme, že řada z nich byla opeřená. ? Což poukazuje opět na jejich příbuznost k dnešním ptákům, kteří se z dinosaurů vyvinuli.

Ovšem když se podíváme na dnešní kostru tučňáka ? a jeho skutečný tvar, tak je dost možné, že se v budoucnu naše představy o dinosaurech opět dost upraví. Nutno však dodat, že zrovna dinosauři s takto dlouhými krky ? rozhodně nemohli nosit hlavu vzpřímeně, ale krk byl natažen souběžně s páteří a ocasem.

Podívejte se také na náš článek: PŘIPADAJÍ VÁM DINOSAUŘI DĚSIVÍ? TAKHLE BY VYPADALA PŘEDSTAVA LABUTÍ Z FOSILNÍCH NÁLEZŮ!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *