Vytvářet složité filmové efekty? Ne! Rusové se rozhodli natáčet přímo ve vesmíru.

Nedávno byla zveřejněna ruská verze Pána prstenů ?, která ukázala, že speciální efekty nejsou zrovna ruská silná stránka. Není tak divu, že s pokrokem technologií ? se ruský tým filmařů rozhodl pro jistotu natáčet přímo ve vesmíru. ? Alespoň nebudou na polovině scén viset lana kolem lidí. ?

Musíme uznat, že ruská ?? verze Pána prstenů vznikla před více než třiceti lety, tak asi není fér s ním srovnávat americkou ?? produkci, který vznikla před dvaceti lety, ehm, nebo ano? ? Každopádně půjde o filmařský unikát. Alespoň dočasně.

Hollywoodská studia filmování přímo ve vesmíru ? plánují už léta. Dá se tedy očekávat, že na oběžnou dráhu Země ? zamíří brzy. Třeba konečně režiséři pochopí fyzikální zákony a z filmů zmizí chyby jako v Gravitaci, kdy se člověk pustí napnutého lana a najednou bez vlivu jakékoliv další síly odletí. ?

Ruská herečka Julija Peresildová a režisér Klimov Šipenko dorazili na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) ? 5. října a strávili tam 12 dní. Po včerejším návratu se budou asi týden zotavovat z pobytu ve stavu beztíže. Herečka prohlásila, že ji není špatně, jen že nemůže pořádně chodit, což je logické vzhledem k tomu, že svaly ? necelé dva týdny ochabovaly. Z tak krátkého pobytu se však brzy zotaví.

Prohlásila však, že je z návratu smutná, protože oněch 12 dní uběhlo podle ní příliš rychle a domů se ji nechtělo. To se ji samozřejmě nedivíme. Výhled na Zemi z ISS musí být opravdu fascinující a výhled se určitě jen tak neokouká.

Vesmírné agentury si od filmu slibují zejména popularizaci vesmírných projektů. ? Filmy natáčené přímo ve vesmíru by mohly zvýšit zájem mladých lidí ?‍? o práci v oboru kosmonautiky. Kritikům se nelíbí, že bylo do projektu investováno velké množství financí.

Jaký názor na natáčení ve vesmíru máte vy? Chtěli byste se sami podívat na ISS?

Koho by zajímala ruská verze Pána prstenů, tak zde:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *