Vymyslely chobotnice polštářové bitvy?

Před třemi lety jsme vám psali o chobotnici sydneyské, která překvapila vědce svým společenským chováním. Není tak divu, že přicházíme s dalším neočekávaným pozorováním.

Nejen, že tento druh nežije samotářsky, jak je tomu u hlavonožců zvykem, ale pořádají i párty, na kterých po sobě hážou kameny! Vzhledem k tomu, kolik let chobotnice obývají naši planetu se tak dá říct, že to právě ony vynalezly pravěkou polštářovou bitvu!

Vědci pozorovali, jak využívají vystřikování proudů vody ze svého sifonu (jinak využívaného pro pohyb) k vrhání předmětu z mořského dna po svých přátelích. Nicméně nemusíme naříkat, nám se povedlo tuto hru zdokonalit na maximum a věřím, že se polštářem trefíme častěji než v 17 % případů jako to zvládají chobotnice. Taky by jim někdo mohl říct, že mohou využívat k házení i chapadla a nepoužívat je pouze jako zaměřovače.

Důvod vzniku těchto chobotničích radovánek vědcům doposud není znám. Jelikož občas stejné aktivity projevují i o samotě. My ovšem víme, že jestli na příští party nechceme být za trapáka, tak musíme poctivě trénovat, že?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *