Zarezervujte si místo na raketě SpaceX! Stačí vám „jen! 1 milion USD

Pokud máte na účtě zbytečných milion dolarů, tak možná jásáte, že se proletíte raketou Falcon 9 od společnosti SpaceX. Bohužel vás v radovánkách musíme zarazit.

SpaceX sice spustilo oficiální rezervační systém, ve kterém si můžete zarezervovat místo při příštím letu rakety (https://www.spacex.com/smallsat), nicméně dané místo neslouží pro lidi, ale pro náklad, který do vesmíru můžete nechat zaslat.

Tato služba má tak sloužit zejména menším společnostem, které by chtěly na oběžnou dráhu Země vypustit svůj vlastní satelit či jiné zařízení.

Novinkou je také zlevnění služby. Dříve bylo třeba pro náklad o hmotnosti 200 kg zaplatit přibližně $2,5M, nyní je cena pouze $1M.

První náklady společnost SpaceX začne vysílat do kosmu během června a zájemci musejí předem uhradit zálohu ve výši $5000. Zbylou částku mohou doplatit ve třech splátkách.

Satelity mohou být vypuštěny do tří orbit – polární (na této orbitě bude obíhat satelit přes oba zemské póly), heliosynchronní (na solární panely družice bude neustále dopadat sluneční světlo a satelit tak může pracovat nepřetržitě) a poslední orbitou je nízká oběžná dráha Země.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *