Dočasné tetování, které promění vaše tělo v obří touchpad

V blízké budoucnosti nás pravděpodobně čeká obrovský boom v oblasti tetování. Ve vývoji jsou tetování, která hlídají náš fyziologický stav a mohou tak nositele varovat před zdravotními komplikacemi, které brzy přijdou. Mimo to jsou ve vývoji tetování na bázi živých organismů s chemickými senzory (o tomto budeme psát v budoucnu, pokud vás to zajímá staňte se našimi fanoušky).

Nyní Google investuje obrovské finance do tetování, které vaše tělo promění v obří touchpad. Zatím nás ovšem nečekají mluvící ani pohyblivá tetování jako ve Futuramě (i když možná i tato budoucnost se již blíží), ale budeme na sobě moci mít mnoho dotykových senzorů, kterými budeme moci ovládat elektronická vybavení kolem nás.

Nejnovější technologie umožňují, aby tetování byla dostatečně pružná a tvarovatelná. V budoucnu bude pak například možné spustit nějaký pokyn jen pouhým ohnutím prstu. Tím dojdeme k jistému pokroku od neohrabaného vytahování mobilu z kapsy.

Tetování bude samozřejmě pouze dočasné a půjde jej z těla kdykoliv odebrat. Nositelé se tak nemusí být, že by si pomalovali své tělo na celý život.

Google si od toho slibuje zejména sběr dalších informací o svých uživatelích, díky kterým může konkrétněji cílit reklamu, ze které už nyní získává přes 160 000 000 000 amerických dolarů ročně. Uživatelům samotným se pak budou více zobrazovat reklamy, které je zajímají a nebude je obtěžovat něco, co by v životě nevyužili.

A co vy? Těšíte se až budete moci ovládat světla, přijímat hovory nebo volat oblíbeným lidem jen za pomocí obrázků na svém těle? 

Zdroje k hlubšímu bádání

SkinMarks: Enabling Interactions on Body Landmarks Using Conformal Skin Electronics

Google is quietly experimenting with holographic glasses and smart tattoos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *