Proč bychom měli jíst borůvky?

Brusnice borůvka – lidovým názvem BORŮVKA. Věděli jste o tom, že má mnoho pozitivních vlivů na nás a naše tělo? Nevěděli? V tom případě čtěte dál! ?
Nejen bobule, ale i lístky obsahují tělu prospěšné látky, a to konkrétně velké množství tříslovin. Proto se tedy hodí na průjmová onemocnění a trávicí potíže. Pokud připravíme z borůvkového listí odvar, můžeme ho použít na léčbu kožních onemocnění, dokonce i lupénky.
Plody obsahují velké množství vitamínů. Vitamín C, vitamíny skupiny B, ovocné cukry, provitamin A, resveratrol a spousty dalších.
Pokud trpíte šeroslepostí, tak určitě zkuste zvýšit přísun borůvek. Zlepšují celkovou imunitu a prevenci proti onemocněním a infekcím. Snižují hladinu cholesterolu, což je velmi častý problém v dnešní době. Dokonce má i uklidňující a protistresový účinek.
Největší zajímavost hlavně pro kuřáky – borůvky pomáhají při tlumení nikotinové absence, a to z toho důvodu, že podporují tvorbu dopaminu, no, a to je přesto to, co se tvoří v těle při užívání nikotinu.

Příspěvek napsala: Jedna Chemička

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *