Vzhlédněte opět k obloze, čeká vás až 110 meteorů za hodinu!

A jsou opět tady! Pokud vám to počasí dovolí vyrazte někam za město, kde vás nebude trápit světelný smog a pohlédněte vzhůru ke hvězdám. Jeden z nejslavnějších meteorických rojů se opět vrací a v těchto nocích bude dosahovat svého maxima!

Pokud se vám podaří najít místo s nízkým světelným znečištěním, tak budete schopni během večera spatřit až 110 meteorů za hodinu. Tedy přibližně dva každou minutu. Jestli máte spoustu přání, tak nyní máte ideální příležitost si něco přát. ?

Meteorický roj Perseidy získal svůj název podle souhvězdí Persea. Meteory totiž vypadají jako by k nám přilétaly právě odtud. Jedná se však o pozůstatky komety 109P/Swift-Tuttle, která kolem nás naposledy prolétala koncem roku 1992 a opět se na ní mohou čekat spíše naši potomci v roce 2126.

Využijte tak příležitost a teplé počasí k zajímavému večeru se světelnou show nad hlavami a vzpomeňte na odkaz, který nám po sobě kometa zanechala.

PS: Perseidy jsou viditelné od 17. července do 24. srpna, počet meteorů však bude s každým dnem stále klesat. Nyní si můžete užít jeho maxima.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *