Ráda bych vám představila našeho nejnovějšího člena: vakcínu způsobující autismus

Je to trošku boj s větrnými mlýny. Podvod provedený před více než 20 lety za účelem zvýšení zisků jednoho doktora zanechává své ozvěny až do dnešních dnů.

Na obrázku máme téma „pobavení se“ nicméně popisek k obrázku bude spíše na zamyšlení. Vlny pro a proti očkování se v historii pravidelně opakovaly. Zpravidla, když přišla nějaká epidemie a lidé začali umírat, tak bylo očkování v kurzu. V době bezpečí zase naopak.

Spousta našich fanoušků nechce abychom se věnovali současné epidemiologické situaci. Nicméně všeobecné útoky veřejnosti proti vědcům nechceme nechat jen tak. A nemůžeme nechat internet zaplavit nesmysly a realitu odsunout na vedlejší kolej.

Ať chcete nebo ne, na světě máme novou epidemii, ale je to snad poprvé v historii, kdy lidé brojí proti vakcínám, které ještě nejsou ani v testování na lidech. I přesto, že na celém světě umírají lidé, tak se tu objevují bojkoty, že až přijde vakcína, tak nikdo chránit sebe ani své děti nenechá.

Objevují se konspirace, že nás chtějí očipovat a těmi záhadnými čipy nějak ovládat, případně ti ne o moc střízlivější přichází s argumenty, že nechtějí, aby jejich dítě dostalo autismus.

I kdyby to bylo možné, tak jakožto člověk, který zná spoustu lidí s autismem mi připadá krajně urážlivé tvrdit, že budu mít raději dítě po smrti, než aby žilo s autismem. Možná zkusíme někdy napsat článek, který se bude věnovat jenom poruchám v autistickém spektru. Protože množí lidé nejspíše vůbec netuší o co se jedná.

Nicméně zástupy lidí následují jednu zfalšovanou studii a ignorují tisíce studií na stamilionech lidech, které souvislost očkování a autismu vyvracení. Jak je tohle možné?

Další argumenty padají na složení vakcín, kde opět dotyční vytrhávají informace z kontextu a neuvědomují si jednu krásnou poučku, která se učí už na středních školách. A to, že jen dávka dělá jed. I voda je jedovatá, pokud to s ní přeženeme. A stejně tak to je u složení vakcín, které nepředstavuje pro člověka žádné riziko. Nehledě na to, že spousta rádoby nebezpečných prvků je tam ve sloučeninách, které opět nejsou nebezpečné.

Jediné riziko je alergická reakce, ale tu může mít člověk na cokoli – na jablko, hrušku, včelí bodnutí, jód, antibiotika či vakcínu. Nicméně alergická reakce je poměrně rychlá a zjistí se už v nemocnici a lze dotyčnému pomoci. A právě tito lidé pak potřebují solidaritu ostatních, protože oni sami se chránit nemohou a je třeba, aby byla proočkována populace natolik, aby se daná nemoc právě k nim nedostala.

Tak na závěr tohoto článku bych se chtěl zeptat jestli jste někdo vedli SMYSLUPLNOU debatu s někým z antivax hnutí a dospěli jste k nějakému závěru. Klidně nám napište i k jakému. Nakolik jste měli zkušenost, že bylo na vaše argumenty reagováno. Nakolik byly argumenty podloženy reálnými studiemi, které dotyčný vůbec četl? Podělte se o vaše zkušenosti s námi. Rádi bychom do budoucna natočili na toto téma i propracovanější videa a podklady od vás budou pro nás zlatem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *