Sexuální kanibalismus. A jaký typ ochrany volíte vy?

Sexuální kanibalismus je naprosto běžný jev. O apetitu kudlanek jste už asi slyšeli, kdy se holt kopulace občas zvrhne natolik, že samečkova hlava poslouží jako vydatný zdroj živin pro samičku a její vajíčka. Něco podobného se vidí však i u některých pavouků.

Věřím, že v tomto případě by nikdo neváhal a nějakou tu ochranu proti pozření použil. Nicméně u lidí se setkáváme s častým odmítáním sexuálních ochran i přes to, že jich na rozdíl od kudlanek máme nespočet a jsou lehce dostupné.

Ano, pokud máte stálého partnera či partnerku a neexperimentujete nikde jinde a zároveň plánujete založení rodiny, tak pro ochranu takový důvod není. V opačném případě bystě měli zbystřit.

Sice vám partnerka či partner neukončí život sežráním hlavy, ale pohlavním stykem se šíří řada chorob, které mohou dost snížit kvalitu života či jeho délku výrazně zkrátit. Většinou se jedná o virová či bakteriální onemocnění nejznámějšími jsou syfilis, kapavka, HPV, HIV.

I přes to, že je trestné vědomě šířit pohlavní nemoci a ochrany typu kondomů mohou zamezit jejich šíření, tak jsou tyto nemoci naprosto běžné v populaci. Je to dáno hlavně paradoxním odmítáním ochran na obou stranách a nedostatku komunikace o svém sexuálním životě. Nejspíše nikdo nepřizná nové známosti, že si ještě včera či před týdnem užíval někde jinde.

Věřím však, že kdybychom byli otevřeni tomuto naslouchat a neznamenalo by to okamžité zavržení, pak by si druhá polovička třeba raději tu ochranu skutečně vzala. Nicméně místo toho se lidé tváří, že předchozí vztahy žádné nebyly nebo vše zapřou, aby nepřišli o příležitost sexu, ze strachu, že jinak by byli odmítnuti.

Nezbývá než se zamyslet nad tím, že my, na rozdíl od ostatních organismů máme možnosti obrany. A když se nemůžeme spoléhat na upřímnost lidí, spoléhejme se v rizikových situacích na vlastní rozum. Breberky jsou všude!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *