Jak to dopadne, když se spojí vesmírné lodě Virgin Galactic a luxusní automobily Rolls-Royce?

Virgin Galactic nedávno představil interiér svého budoucího raketoplánu, který bude létat do výšky 105 km a poskytne cestujícím zážitek v mikrogravitaci a neuvěřitelný pohled na naši Zemi (odkaz v komentářích).

Nyní přišla s dalším odhalením. Ve spolupráci s výrobci luxusních automobilů Rolls-Royce pracují na novém nadzvukovém osobním letounu. Designem dosti připomíná svého britsko-francouzského předchůdce Concorde.

Na rozdíl od svého předchůdce však bude dosahovat větší rychlosti až 3700 km/h a přepravovat by měl 9 až 19 pasažérů. Navíc oproti současným letadlům, které létají ve výšce kolem 10 – 11 kilometrů, bude tento nadzvukový letoun schopen cestovat až ve výšce přes 18 kilometrů.

Vybavení v letounu bude odpovídat první třídě nebo bussines class. Čemuž bude odpovídat i cena letenky. Pokud vás zajímá více informací o tomto krasavci, mrkněte se na odkaz v komentářích (anglicky).

Nyní se čeká na potřebné certifikace od Federal Aviation Administration. Nicméně první zkušební lety jsou plánovány už na rok 2023. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *