Když se oběd rozhodne, že ještě nechce umřít a pokusí se o útěk

Scénu jako z vetřelce nedávno zažil fotograf Sam Davis. Ten zrovna fotil dravce, které přilákala raněná volavka. Volavka, které z krku viselo cosi podivného.

Davis při prohlížení fotografií zjistil, že se jednalo o hadaře. Rybu, která je podobná úhoři. Hladová volavka na něj narazila v mělkém moři. Hadaři však nejsou snadnou kořistí a jen tak se nevzdávají. I po pozření se svým ostrým ocasem, který běžně využívá pro zahrabávání se do písčitého dna, dokázal prořezat skrze vnitřnosti volavky ven.

Podle fotografa však příběh nemá šťastného konce ani pro jednoho. Hadař se sice dokázal prořezat ven, ale pravděpodobně se nevyprostil úplně a zůstal ve volavce uvězněn. Je tak dost možné, že si okolo létající dravci nakonec pochutnali na obou jedincích.

Příroda dokáže být někdy opravdu krutá. My jako savci tak můžeme být rádi za zuby, kterými svou potravu rozmělníme a usmrtíme dříve, než se stihne skrze naše vnitřnosti provrtat ven. Ptáci tuto možnost bohužel nemají.

Hlubší bádání

It’s a real Chestburster! Swallowed eel manages to avoid becoming a heron’s lunch by opening the doomed bird mid-air to reclaim its freedom

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *