Čeští středoškoláci vyhráli světové finále Conrad Challenge!

„Čeští středoškoláci mi předvedli jednu z nejlepších prezentací, jakou jsem na Conrad Challenge kdy viděla,“ uvedla zakladatelka soutěže Nancy Conrad, manželka dnes již zesnulého třetího muže na Měsíci, Peta Conrada.

Minulý měsíc jsme Vás informovali o postupu českého týmu středoškoláku do světového finále v Houstonu, kam postoupili v konkurenci více než 2 000 týmů z celého světa. Celé finále pak naprosto ovládli a získali dokonce 2 ocenění ze tří možných: ocenění odborné poroty i široké veřejnosti.

Jejich nápad, jak na dálku restartovat družice, které přestaly komunikovat je skvělým řešením, které má své praktické uplatnění. Mimo to by tento systém mohl aktivně vyhledávat a likvidovat vesmírný odpad, který se stává čím dál větším problémem na oběžné dráze Země.

Středoškoláci měli nyní možnost nahlédnout, jak se dělá kosmonautika i za oceánem a navíc získali stipendia na vybraných amerických univerzitách, kam mohou pokračovat po dokončení střední školy. Otevírá se jim tak skvělá příležitost. My jim z celého srdce gratulujeme!

Až se setkáte zase s tvrzením, že dnešní mladí nic nedělají a jen tráví čas na sociálních sítích, tak jim můžete poslat tento úspěch, který dokazuje, že Česko stále vychovává geniální lidi, kteří se v životě rozhodně neztratí. A to jeden z finalistů provozuje vlastní vědecko-popularizační kanál na Instagramu a YouTube!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *